Pridať recept

Jahodové rezy

ingrediencie

18 ks
vajcia
24 PL
jemný kryštálový cukor
24 PL
polohrubá múka
1,5 balíčky
prášok do pečiva DrOetker
6 PL
voda
trochu
Gélová farba červená DrOetker

Plnka

7,5 PL
solamyl DrOetker
750 ml
kompótová jahodová šťava
300 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker
375 g
maslo
3 konzervy
jahodový kompót po 420 g

Poleva

150 g
biela čokoládová poleva DrOetker
350 g
jahodový lekvár

postup

Rezy sú vhodné na slávnostné príležitosti.
1.
Piškóty: 6 bielkov vyšľahať so štipkou soli do peny, po jednej lyžici zašľahať cukor, spolu 8 PL, po jednom 6 žĺtkov, 2 lyžice vody a na najmenšom stupni 8 PL polohrubej múky zmiešanej s polovicou prášku do pečiva. Na papieri na pečenie upečieme dve žlté piškóty, každú zo 6 vajec. Tretiu pripravíme tým istým spôsobom, len ju prifarbíme červenou gélovou farbou. Plech rozmer 28x38 cm. Teplota 180°C 25 minút. Necháme vychladnúť, papier odstránime, aj vrchnú šupku z piškóty, aby sa plnka neodlepila.
 
2.
Plnka: jahody precedíme, získame 750 ml šťavy. Odlejeme asi 200 ml, rozmiešame 7,5 PL Solamylu. Zvyšnú šťavu dáme zovrieť, prilejeme rozmiešaný solamyl a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
3.
Maslo izbovej teploty vymiešame, pridáme práškový a vanilkový cukor a po častiach zašľaháme vychladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém. Jahody rozmixujeme a jemne zamiešame do pripravenej plnky.
4.
Ukladáme nasledovne: žltá piškóta, potrieť lekvárom, natrieť polovicou plnky, priložiť ružovú piškótu, natrieť druhou časťou plnky, /trochu si odložíme na povrch/, žltú piškótu natrieme jahodovým lekvárom a natretou časťou položíme na plnku. Trochu pritlačíme, potrieme tenkou vrstvou plnky a polejeme bielou čokoládovou polevou. Odložíme do chladu najlepšie do druhého dňa. Pokrájame na rezy horúcim nožom, aby poleva nepopraskala. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodové rezy
TOP 3 recepty na jahodové rezy
Jahodová sezóna začala a my vyberáme tri najlepšie jahodové rezy, aby sme ju privítali.
Perfektné jahodové rezy
Slávnostné jahodové rezy: Najkrémovejšie, aké ste jedli
Vláčny, piškótový korpus, čerstvé jahody a fantastický krém, ktorý je osviežujúci a jemný zároveň.
Jemná bublanina s jahodami a čokoládou
21 jahodových dezertov, po ktorých si oblížete všetky prsty
Sladučké jahodové recepty, ktoré chutia každému.
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Jahodové rezy
10 receptov na famózne jahodové rezy
Jahody všade kam sa pozriete! Krásna, sladká a voňavá sezóna, ktorú všetci milujeme...
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.