Pridať recept

Fazuľové struky s cibuľovou omáčkou

Fazuľové struky s cibuľovou omáčkou
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

800 g
fazuľový struk
podľa chuti
soľ

Cibuľová omáčka:

2 PL
maslo
1 ks
cibuľa
1 KL
mletá sladká paprika
100 ml
studené mlieko
1 PL
hladká múka

postup

1.

Fazuľové struky uvaríme v mierne posolenej vode domäkka. Scedíme a necháme ich odkvapkať.

 
2.

Na masle opražíme pokrájanú cibuľu, za stáleho miešania prisypeme mletú papriku a zalejeme studeným mliekom zahustené s múkou. Posolíme a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, kým nezhustne.

3.

Do omáčky vmiešame fazuľové struky a krátko prehrejeme. Podávame s varenými zemiakmi a volským okom alebo strateným vajcom, prípadne ako prílohu k mäsu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.