Pridať recept

Karfiol so šunkou

Cauliflower with cooked ham, au gratin with cheese
Zdroj: iStockphoto

ingrediencie

2 PL
olej
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
karfiol
100 g
šunka
50 ml
biele víno
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
vývar

postup

1.

Na oleji speníme pokrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme uvarený na ružičky rozobratý karfiol a krátko opražíme.

 
2.

Zeleninu premiešame s pokrájanou šunkou a podlejeme vínom. Keď sa alkohol odparí, karfiol posolíme, pokoreníme a trochu podlejeme vývarom. Za občasného podlievania dusíme pod pokrievkou domäkka. Podávame samostatne s bagetou alebo ako prílohu k mäsu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...