Pridať recept

Dusený špenát

ingrediencie

2 PL
maslo
1 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
450 g
mrazený špenát
100 ml
mlieko
2 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ

postup

1.

Na masle opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku. Vmiešame rozmrazený špenát posekaný nahrubo.

 
2.

Keď sa špenát rozohreje, prilejeme mlieko, pridáme pretlačený cesnak rozotretý so soľou a dusíme do zhustnutia. Podávame s volským okom a zemiakmi ako prílohu k mäsu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
Chutné špenátové, mrkvové a cviklové rizoto. To naj z čerstvých a farbami hýriacich surovín.
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...