Pridať recept

Pestrý zeleninový špíz

ingrediencie

1 ks
baklažán
podľa chuti
soľ
2 ks
cukina
8 ks
cherry paradajky
2 ks
paprika
4 ks
biela cibuľa

Marináda:

3 PL
olej
2 strúčiky
cesnaku
1 PL
nasekané bylinky
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.

Baklažán pokrájame na kocky, posolíme a necháme vypotiť. Potom ho opláchneme a osušíme papierovým obrúskom. Cukiny pokrájame na hrubšie kolieska, paradajky na polovice, papriky na štvorčeky, cibuľu na štvrtky.

 
2.

V mise zmiešame olej, cesnak, bylinky, soľ a korenie. Do marinády vložíme zeleninu a marinujeme asi 1 hodinu.

3.

Odkvapkanú zeleninu striedavo napichujeme na grilovacie ihly a vložíme do predhriateho grilu. Počas grilovania potierame marinádou. Na tanieri špízy pokvapkáme zvyšnou marinádou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Letný obed aj večera: Takto budú špízy vždy šťavnaté! Nemusím vyťahovať gril a všetci sa pýtajú, ako je
Letný obed aj večera: Takto budú špízy vždy šťavnaté! Nemusím vyťahovať gril a všetci sa pýtajú, ako je možné urobiť tak lahodné mäsko
Výborné recepty na farebné špízy, po ktorých si oblížete všetky prsty, také sú dobré. Vyberte si z našej...