Pestrý zeleninový špíz
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
baklažán
podľa chuti
soľ
2
ks
cukina
8
ks
cherry paradajky
2
ks
paprika
4
ks
biela cibuľa
Marináda:
3
PL
olej
2
strúčiky
cesnaku
1
PL
nasekané bylinky
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Baklažán pokrájame na kocky, posolíme a necháme vypotiť. Potom ho opláchneme a osušíme papierovým obrúskom. Cukiny pokrájame na hrubšie kolieska, paradajky na polovice, papriky na štvorčeky, cibuľu na štvrtky.
2.
V mise zmiešame olej, cesnak, bylinky, soľ a korenie. Do marinády vložíme zeleninu a marinujeme asi 1 hodinu.
3.
Odkvapkanú zeleninu striedavo napichujeme na grilovacie ihly a vložíme do predhriateho grilu. Počas grilovania potierame marinádou. Na tanieri špízy pokvapkáme zvyšnou marinádou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.