Kaleráby plnené mäsom
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
kaleráb
podľa chuti
soľ
trochu
maslo na potretie
2
PL
maslo
Plnka:
2
PL
olej
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
200
g
mleté mäso
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
2
ks
vajce
1
zväzok
nasekaná petržlenová vňať
1
KL
oregano
postup
1.
Ošúpané kaleráby krátko povaríme v mierne posolenej vode takmer domäkka a necháme trochu vychladnúť. Zrežeme vršky a kaleráby vnútri vydlabeme.
2.
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a prelisované strúčiky cesnaku, pridáme mleté mäso, posolíme, pokoreníme a za občasného miešania opražíme. Vršky a vnútro kalerábov pokrájame nadrobno a zmiešame s mäsom, vajcami, pokrájanou petržlenovou vňaťou a oreganom.
3.
Vydlabané kaleráby naplníme zmesou, vložíme do maslom potretej zapekacej misy, pokvapkáme roztopeným maslom, trochu podlejeme vodou a pečieme v stredne rozohriatej rúre 20-25 min. Podľa potreby podlievame. Podávame s ryžou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.