Pridať recept

Kaleráby plnené mäsom

ingrediencie

4 ks
kaleráb
podľa chuti
soľ
trochu
maslo na potretie
2 PL
maslo

Plnka:

2 PL
olej
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
200 g
mleté mäso
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
2 ks
vajce
1 zväzok
nasekaná petržlenová vňať
1 KL
oregano

postup

1.

Ošúpané kaleráby krátko povaríme v mierne posolenej vode takmer domäkka a necháme trochu vychladnúť. Zrežeme vršky a kaleráby vnútri vydlabeme.

 
2.

Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a prelisované strúčiky cesnaku, pridáme mleté mäso, posolíme, pokoreníme a za občasného miešania opražíme. Vršky a vnútro kalerábov pokrájame nadrobno a zmiešame s mäsom, vajcami, pokrájanou petržlenovou vňaťou a oreganom.

3.

Vydlabané kaleráby naplníme zmesou, vložíme do maslom potretej zapekacej misy, pokvapkáme roztopeným maslom, trochu podlejeme vodou a pečieme v stredne rozohriatej rúre 20-25 min. Podľa potreby podlievame. Podávame s ryžou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať