Vyprážaný baklažán
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
baklažán
trochu
soľ
4
strúčiky
cesnaku
trochu
hladká múka
2
ks
vajce
trochu
strúhanka na obaľovanie
trochu
olej na vyprážanie
postup
1.
Baklažány pokrájame na plátky, posolíme ich a necháme vypotiť. Plátky potrieme prelisovanými strúčikmi cesnaku rozotretými so soľou. Obalíme ich v múke, rozšľahaných vajciach a v strúhanke. Vyprážame ich v rozohriatom oleji z oboch strán.
2.
Baklažány ukladáme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku. Podávame so zemiakmi a so studenou omáčkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.