Pridať recept

Vyprážaný baklažán

ingrediencie

4 ks
baklažán
trochu
soľ
4 strúčiky
cesnaku
trochu
hladká múka
2 ks
vajce
trochu
strúhanka na obaľovanie
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.

Baklažány pokrájame na plátky, posolíme ich a necháme vypotiť. Plátky potrieme prelisovanými strúčikmi cesnaku rozotretými so soľou. Obalíme ich v múke, rozšľahaných vajciach a v strúhanke. Vyprážame ich v rozohriatom oleji z oboch strán.

 
2.

Baklažány ukladáme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku. Podávame so zemiakmi a so studenou omáčkou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VEĽKONOČNÁ SÚŤAŽ: Pošlite nám vaše krásne veľkonočné recepty a my vás odmeníme!
VEĽKONOČNÁ SÚŤAŽ o ceny v hodnote 300 Eur: Pošlite nám vaše krásne recepty a my vás odmeníme
Veľkonočné sviatky sú už za rohom a preto sme si pre vás pripravili aj krásne ceny, ktoré môžete získať...
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Baklažán
Viete, prečo musíte dať baklažán do mlieka? Treba ho soliť? Toto tajomstvo by ste mali poznať!
Kúpili ste baklažán? Je potrebné ho soliť alebo nie? Pozrite sa, ktorá surovina mu neprospieva a prečo ho...
Baklažán
Nevynechávajte baklažán! Má minimum kalórií a znižuje riziko srdcových chorôb
Malá, krásne fialová zelenina je plná zdraviu prospešných látok, chutí fantasticky a hodí sa aj do diéty.
Letna polievka
Tip na nedeľný obed: Plnené baklažány na orientálny spôsob
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu. 
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)