Pridať recept

Celozrnný chlieb s mandľami z domácej pekárne

Celozrnný chlieb s mandľami z domácej pekárne
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

1/4 hrnček
voda
1/4 hrnček
med alebo agáve
220 PL
maslo
2 hrnčeky
chlebová múka
2 hrnčeky
celozrnná múka
1/4 hrnček
opražené nasekané mandle
1,5 KL
soľ
1/2 KL
sušené droždie

postup

1.
Suroviny umiestnime do pekárne v poradí, akom sú napísané. Pekáreň necháme vymiesiť cesto, ktoré by malo byť lepivé. Zvolíme program a už len čakáme, kedy sa chlieb upečie.
 
2.
Upečený chlieb necháme poriadne vychladnúť a skladujeme ho v utierke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...