Pridať recept

Chlieb so škoricou

ingrediencie

Cesto:

1 hrnček
mlieko
1 ks
vajce
4 PL
maslo
4 PL
cukor
1 KL
soľ
4 hrnčeky
múka
1/3 KL
sušené droždie

Plnka:

1/2 hrnček
hnedý cukor
1/2 hrnček
nasekané orechy
2 KL
mletá škorica
1 PL
maslo
trochu
práškový cukor

postup

1.
Všetky suroviny na cesto v uvedenom poradí vložíme do pekárničky a vymiesime hladké cesto. Medzitým si zmiešame hnedý cukor, nasekané orechy a mletú škoricu. Túto zmes odložíme nabok.
 
2.
Vymiesené cesto vyberieme z pekárne na pomúčenú dosku. Rozvaľkáme ho na obdĺžnik cca 14x9 cm. Polievkovou lyžicou potrieme cesto rozpusteným maslom a posypeme plnkou. Cesto zvinieme, uložíme na plech, prikryjeme utierkou a necháme cca 30 minút kysnúť.
3.
Vykysnutý chlieb pečieme cca 30 minút v rúre vyhriatej na 175°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Dávate chlieb do mrazničky? Vyhnite si týmto 3 prešľapom a rozmrazené pečivo bude ako práve prinesené z obchodu
Každý, kto dáva chlieb do mrazničky, by mal toto vedieť! Prestaňte robiť tieto 3 veci a bude opäť krásne chrumkavý a ako čerstvý!
Zase ste si kúpili príliš veľa chleba a nie ste si istí, či ho stihnete zjesť než začne chytať pleseň? Bola...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...