Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Kurací tažín s marhuľami

domi4199
domi4199
6
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
kuracie stehná
2 ks
cibuľa
čerstvý zázvor 3 cm
3 strúčiky
cesnak
1 ČL
šafrán
1 ČL
vriaca voda
1 ČL
mletá rasca
1 ks
celá škorica
2 PL
paradajkový pretlak
500 ml
kurací vývar
12 ks
sušené marhule
2 PL
med
šťava z pol citróna
olivový olej

postup

Tajine, teda tažín je typické marocké jedlo. Varí sa hlavne z jahňaciny a v špeciálnej nádobe. Ja som varila v obyčajnom hrnci a z kuraciny, ale musím povedať, že je to aj tak výborné jedlo.
2.
Stehná vykostíme, zbavíme koží a tuku - urobíme 12 filiet, cibuľu nakrájame na drobno, marhule na štvrťky.
3.
Mäso osolíme a okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na olivovom oleji.
4.
Mäso vyberieme, pridáme cibuľu, postrúhaný zázvor a pretlačený cesnak, ochutíme trochou soli a korenia. Pražíme asi 10 minút.
5.
Šafrán zalejeme lyžičkou vriacej vody a necháme minútu vylúhovať. Potom pridáme do hrnca.
6.
Pridáme aj všetko ostatné, aj mäso a na miernom plameni varíme asi 30 minút, kým mäso nie je úplne mäkké.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...
smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Huby máme radi. Často kupujeme hlivu, šampiňóny. Pred časom som si ich aj sama pestovala na chodbe. Záhrada nás prvý...