Pridať recept

FOTORECEPT: Kurací tažín s marhuľami

6
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
kuracie stehná
2 ks
cibuľa
čerstvý zázvor 3 cm
3 strúčiky
cesnaku
1 ČL
šafrán
1 ČL
vriaca voda
1 ČL
mletá rasca
1 ks
celá škorica
2 PL
paradajkový pretlak
500 ml
kurací vývar
12 ks
sušené marhule
2 PL
med
šťava z pol citróna
olivový olej

postup

Tajine, teda tažín je typické marocké jedlo. Varí sa hlavne z jahňaciny a v špeciálnej nádobe. Ja som varila v obyčajnom hrnci a z kuraciny, ale musím povedať, že je to aj tak výborné jedlo.
1.
Suroviny.
Fotorecept: Kurací tažín s marhuľami
Fotorecept: Kurací tažín s marhuľami
Zdroj: domi4199
 
2.
Stehná vykostíme, zbavíme koží a tuku - urobíme 12 filiet, cibuľu nakrájame na drobno, marhule na štvrťky.
Fotorecept: Kurací tažín s marhuľami
Fotorecept: Kurací tažín s marhuľami
Zdroj: domi4199
3.
Mäso osolíme a okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na olivovom oleji.
Fotorecept: Kurací tažín s marhuľami
Fotorecept: Kurací tažín s marhuľami
Zdroj: domi4199
4.
Mäso vyberieme, pridáme cibuľu, postrúhaný zázvor a pretlačený cesnak, ochutíme trochou soli a korenia. Pražíme asi 10 minút.
Fotorecept: Kurací tažín s marhuľami
Fotorecept: Kurací tažín s marhuľami
Zdroj: domi4199
5.
Šafrán zalejeme lyžičkou vriacej vody a necháme minútu vylúhovať. Potom pridáme do hrnca.
Fotorecept: Kurací tažín s marhuľami
Fotorecept: Kurací tažín s marhuľami
Zdroj: domi4199
6.
Pridáme aj všetko ostatné, aj mäso a na miernom plameni varíme asi 30 minút, kým mäso nie je úplne mäkké.
Fotorecept: Kurací tažín s marhuľami
Fotorecept: Kurací tažín s marhuľami
Zdroj: domi4199
Fotorecept: Kurací tažín s marhuľami
Fotorecept: Kurací tažín s marhuľami
Zdroj: domi4199
7.
Podávame s mesiačikom citróna a s kuskusom.
Fotorecept: Kurací tažín s marhuľami
Fotorecept: Kurací tažín s marhuľami
Zdroj: domi4199
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať