Pridať recept

Púpavový med s bylinkami a včelím peľom

10
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 ks
púpavové kvety
2 kg
kryštálový cukor
1,5 litre
voda
6 ks
bylinkovy caj
10 KL
včelí peľ
1 PL
kyselina citrónová

postup

Sladká voňavá dobrota na ochutenie čaju alebo nápojov
1.
Bylinkový čaj (ja som použil 7-bylinný od babičky Růženky) uvaríme v 1,5 litri vody.
 
2.
Do horúceho čaju vložíme 300 púpavových kvetov (bez stopiek a zelených lístkov), zakryjeme a necháme odstáť 24 hodín.
3.
Na druhý deň nálev scedíme, pridáme 2 kg kryštálového cukru, 1 polievkovú lyžicu kyseliny citrónovej a pomaly varíme 1,5 hodiny až kým med nezhustne.
4.
Ešte horúci med naplníme do malých pohárikov, pridáme kávovú lyžičku sušeného včelieho peľu a uzatvoríme viečkom.
5.
Med je zmes cukrov, vody, bielkovín, vitamínov, minerálnych látok, enzýmov, hormónov, inhibítorov, peľu a organických farbív. Všetky tieto látky obsahuje aj tento púpavový med, len ho nevyrobili včielky… :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
8.5.2015 23:59 | |
+1 -1
pre: bazalkovykvet, to že je niekto inak orientovaný neznamená že sa podobá tomu SPAROW.
Anonymný nick
29.4.2015 23:35 | |
+20 -6
(n) Žiaľ,ako vidíte ,vždy sa nájde medzi čitateľmi jeden také jedno individuum ako to tu čo píše pod menom - sparow ,aby všetko hneď spochybnil,odobral iným chuť niečo pre seba dobre spraviť,znechutiť im ich snahu a seba sám samozvane vyhodnotiť tu ako najmúdrejšieho,najchytrejšieho a najracionalnejšieho.Ale ako vieme,tak ako obyčajne vždy ide o zakomplexovaného chudáka,poväčšine inak orientovaného,alebo rozvedeného zatrpknutého jedinca ktorý aj takým spôsobom si zvyšuje svoje upadnuté ego a lieči si svoje komplexy.Žieľ,aj také individua žijú medzi nami a snažia sa nám zneprijemniť život a to len kvôli tomu,že oni ho majú do značnej miery nepríjemný,alebo neznesiteľný. (n) *501*
sparow
20.5.2015 21:06 | |
+1 -4
bazalkový kvet od kedy je med z repného cukru a vývaru kvetov púpavy? Nečudujem sa že hnoj podporuješa isto len z nevedomosti a blbosti, čo niekto na webe rozširuje. Nečudujem sa že sa klameme vo všetkom v mede, v bryndzi, v mäsových výrobkoch..... *501*
sparow
29.4.2015 19:53 | |
+8 -18
To nie je med ale zahustený cukrový roztok, s pridanými surovinami. Ja to nazvem karamel, ktorý by som nikomu nedal, len tomu kto ho pripravuje. Medom sa môže nazvať len produkt, ktorý sa získa od včiel. láskavo NEKLAMNTE iných s takýmto humusom!!!! (n)
ikzm1
21.5.2015 07:46 | |
+3 -1
Je pravda, že domáci púpavový med, alebo zahustený cukrový roztok, na rozdiel od včelieho medu, obsahuje najmä sacharózu, samozrejme, záleží to od použitého cukru. Aj preto som ho vylepšil pridaním včelieho peľu, čím získal bielkoviny, tuk, sacharidy, aminokyseliny, vitamíny A, B1, B2, B3, B6, C, E, K, draslík, kremík, vápnik, fosfor, síru, horčík, železo, jód, zinok, mangán a kyselinu pantoténovú. A tým poslúži ako náhrada medu. Samozrejme, ako pri mede a pri každom druhu sladidla aj tu platí, všetko s mierou.
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Púpavový med osladí život a prelieči pečeň i dýchacie cesty
Nezabudnite si z prechádzky priniesť púpavové kvety! Chutný med, sirup či želé z nich pripravíte veľmi jednoducho.