FOTORECEPT: Polievka zo žltého hrachu
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
žltý hrach
2
ks
mrkva
2
ks
petržlen
3
ks
zemiaky
3
ks
celé nové korenie
3
ks
celé čierne korenie
soľ
mleté čierne korenie
rasca
hladká múka
olej
3
strúčiky
cesnaku
majoránka
vegeta
postup
1.
Hrach namočíme do vody asi 2 cm nad hrachom. Necháme cez noc odstáť v chladničke. Polievka sa tak omnoho rýchlejšie pripraví.
Na druhý deň dáme variť v tej istej vode a trochu vodu ešte prilejeme. Keď je hrach už skoro mäkký pridáme mrkvu a petržlen nakrájané na kolieska a zemiaky na kocky. Osolíme, pridáme rascu, celé čierne korenie, mletú sladkú papriku a trochu oleja.
Uvaríme domäkka. Lyžicu hladkej múky rozmiešame v trochu studenej vode a pridáme do polievky. Ešte chvíľku povaríme. Nakoniec polievku ochutíme pretlačeným cesnakom, vegetou, korením a majoránkou.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.