Pridať recept

Jemná hrášková kaša

ingrediencie

500 g
hrach
2 PL
olej
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 PL
hladká múka
250 ml
mlieko
podľa chuti
kyslá smotana
1 štipka
majorán
trochu
soľ

postup

1.

Prepláchnutý a namočený hrášok zalejeme vodou, uvaríme domäkka a scedíme.

 
2.

Na oleji speníme pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme múku a opražíme. Zápražku zalejeme 1/2 mlieka, premiešame a povaríme.

3.

Hrášok rozmixujeme so zvyšným mliekom a kyslou smotanou a pridáme zápražku. Kašu ochutíme majoránom, soľou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.