Pridať recept

Trojfarebná bábovka

16
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto

5 ks
vaječný bielok
140 g
práškový cukor
5 ks
vaječný žĺtok
100 ml
olej
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom DrOetker
1 balíček
Puding Originál s malinovou príchuťou DrOetker
1 balíček
puding Originál s čokoládovou príchuťou DrOetker
1 balíček
Puding Originál s vanilkovou príchuťou DrOetker
1 KL
Aróma punčová DrOetker

Na ozdobenie

1 balíček
Poleva v prášku s punčovou príchuťou DrOetker
3 PL
studené mlieko

Ešte potrebujeme

forma na bábovku s priemerom 23 cm
elektrický ručný šľahač

postup

1.

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme žĺtky, olej a kypriaci prášok. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely a do každého zašľaháme na najnižšom stupni po jednom pudingu. K zmesi s malinovým pudingom pridáme arómu. Do vymastenej a múkou vysypanej formy nalejeme postupne čokoládovú, malinovú a vanilkovú zmes. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 150 °C Teplovzdušná rúra: 130 °C Plynová rúra: stupeň 2 Doba pečenia: asi 45 minút

 
2.

Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť.

3.

Na ozdobenie pripravíme polevu s mliekom podľa návodu na obale. Bábovku polejeme polevou a necháme stuhnúť.

4.

TIP: Na ozdobenie môžeme použiť taktiež Polevu svetlú alebo Polevu tmavú Dr.Oetker.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať