Čokoládové lievance s banánom a zmrzlinou
3
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/3
hrnček
kryštálový cukor
1/3
hrnček
kakao
1/3
hrnček
hnedý cukor
1,5
hrnčeky
hladká múka
1
KL
jedlá sóda
1
štipka
soľ
1/2
hrnček
mlieko
1/2
hrnček
cmár
2
ks
vajce
3,5
PL
olej
1,5
KL
vanilkový extrakt
trochu
kokosový olej na pečenie
2
ks
banán
8
PL
vanilková zmrzlina
podľa chuti
čokoládový toping
postup
1.
V miske zmiešame kryštálový cukor, kakao, hnedý cukor, hladkú múku, sódu a štipku soli. V druhej miske šľahačom vymiešame vajíčka s mliekom, cmarom, olejom a vanilkovým extraktom. Obe zmesi zmiešame dohromady a vymiešame hladké čokoládové cesto.
2.
Postupne z cesta upečieme na rozpálenej panvici s troškou kokosového oleja približne 12 lievancov. Ešte horúce ich podávame s banánom, vanilkovou zmrzlinou a čokoládovým topingom.
3.
TIP: Lievance sa dajú upiecť aj v rúre ale musíte mať doma špeciálnu formu.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.