Pridať recept

Slivkový krém s makom

ingrediencie

hrstí
namočených sušených sliviek ak máte čerstvé, použite tie
10 ks
sušené slivky
4 PL
namočený mak nepomletý
2 PL
makový olej
1 ks
vanilka
1/2 KL
limetková šťava
lístky
mäta
trochu
voda

postup

1.

Vanilku vyškriabeme zo struku a struk môžeme v skúmavke uložiť do rumu alebo iného alkoholu na inú príležitosť. Rovnako dobre nám prevonia nádobku so sladidlom (trstinový cukor, brezový cukor, stévia).

 
2.

Do mixéra dáme všetky ingrediencie okrem maku. Vymixujeme do hladkej kaše, vmiešame lyžicou mak a vlejeme do misiek. Ak by ste kašu chceli odložiť do chladničky, dosť vám zhustne, nebojte sa však, dá sa vždy rozriediť. Vrch kaše ozdobíme makom, peľom a ovocím.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Sladký krém bez cukru zo zázračných sliviek
Ak ste si v lete nasušili slivky, alebo ich máte nakúpené, tento krém bude pre vás ako stvorený. Rýchlovka,...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...