Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jogurtový chlieb s medvedím cesnakom

vybusna
vybusna
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

350 g
hladká múka
100 ml
biely smotanový jogurt
120 ml
teplá voda
1 ČL
sušené droždie
1 ČL
cukor
1 ČL
soľ
20 g
medvedí cesnak
4 ks
cesnakové strúčiky

postup

Tento recept najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4637
1.
Do teplej vody dame cukor a drozdie, zamiesame a nechame postat, aby sa drozdie prebralo k zivotu. Ja som zarabala cesto v domacej pekarni, takze na spodok som dala jogurt, vliala som zivu vodu a nasypala muku a sol. Zapla som program cesto. Pocas miesana som este prisypala dve lyzice muky. Pokial budete zarabat cesto rucne, tak postupujte uplne bezne ako zvyknete pri kysnutom ceste. Hotove cesto je makke a pruzne.
2.
Cesto, po vykysnuti, zdvojnasobi svoj objem….pri beznom kysnuti v mise, by som to videla tak na hodinu. Vykysnute cesto prelozime na dosku….podsypeme mukou, ale davajme pozor, aby sa muka nedostala do stredu cesta. Cesto roztiahneme na doske do tvaru obdlznika, islo mi to aj bez valku. Cesto sa nevracalo do stredu a velmi dobre sa s nim pracovalo. Medvediemu cesnaku odrezeme stopky az ku listkom a listky nakrajame na pruzky. Bylinky rozlozime po ceste, tak centimeter od okrajov. Cesnak osupeme a nasekame na drobno. Tento cesnak rozhadzeme po bylinkach.
3.
Cesto z kratsej strany zarolujeme pevne, podobne ako roladu a kraje dobre utesnime. Vytvarujeme podlhovasty bochnik a prelozime ho na plech, vylozenym papierom na pecenie. Bochnik polozime spojom na spodok a este ho upravime do pekneho tvaru. Povrch bochnika posypeme mukou a rukami ju dobre roztrieme. Prikryjeme ho cistou utierkou a nechame ho este kysnut 45 minut. Medzitym vyhrejeme ruru na 175 stupnov. Pecieme 60 minut a po upeceni ho nechame vychladnut na mriezke.
4.
Ked po nom poklepete hankami, tak vydava duty zvuk. Korka je pevna, chrumkava. Kraja sa skvele, aj na tenke platky, vobec sa nerozpada a nevymrvuje sa.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...