Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Jogurtový chlieb s medvedím cesnakom

vybusna
vybusna
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

350 g
hladká múka
100 ml
biely smotanový jogurt
120 ml
teplá voda
1 ČL
sušené droždie
1 ČL
cukor
1 ČL
soľ
20 g
medvedí cesnak
4 ks
cesnakové strúčiky

postup

Tento recept najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4637
1.
Do teplej vody dame cukor a drozdie, zamiesame a nechame postat, aby sa drozdie prebralo k zivotu. Ja som zarabala cesto v domacej pekarni, takze na spodok som dala jogurt, vliala som zivu vodu a nasypala muku a sol. Zapla som program cesto. Pocas miesana som este prisypala dve lyzice muky. Pokial budete zarabat cesto rucne, tak postupujte uplne bezne ako zvyknete pri kysnutom ceste. Hotove cesto je makke a pruzne.
2.
Cesto, po vykysnuti, zdvojnasobi svoj objem….pri beznom kysnuti v mise, by som to videla tak na hodinu. Vykysnute cesto prelozime na dosku….podsypeme mukou, ale davajme pozor, aby sa muka nedostala do stredu cesta. Cesto roztiahneme na doske do tvaru obdlznika, islo mi to aj bez valku. Cesto sa nevracalo do stredu a velmi dobre sa s nim pracovalo. Medvediemu cesnaku odrezeme stopky az ku listkom a listky nakrajame na pruzky. Bylinky rozlozime po ceste, tak centimeter od okrajov. Cesnak osupeme a nasekame na drobno. Tento cesnak rozhadzeme po bylinkach.
3.
Cesto z kratsej strany zarolujeme pevne, podobne ako roladu a kraje dobre utesnime. Vytvarujeme podlhovasty bochnik a prelozime ho na plech, vylozenym papierom na pecenie. Bochnik polozime spojom na spodok a este ho upravime do pekneho tvaru. Povrch bochnika posypeme mukou a rukami ju dobre roztrieme. Prikryjeme ho cistou utierkou a nechame ho este kysnut 45 minut. Medzitym vyhrejeme ruru na 175 stupnov. Pecieme 60 minut a po upeceni ho nechame vychladnut na mriezke.
4.
Ked po nom poklepete hankami, tak vydava duty zvuk. Korka je pevna, chrumkava. Kraja sa skvele, aj na tenke platky, vobec sa nerozpada a nevymrvuje sa.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...