FOTORECEPT: Kuracie steaky s citrónovo-cesnakovou omáčkou
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
kuracie prsia
3
PL
olej
Marináda
2
ks
vajce
1/2
KL
mleté čierne korenie
1/2
KL
mletá rasca
1
KL
kari korenie
1/2
KL
sušený majorán
1
KL
sójová omáčka
1/2
KL
mletá červená sladká paprika
1/2
KL
mletá štipľavá červená paprika
1/2
PL
jemný kečup
1/2
PL
plnotučná horčica
omáčka
500
ml
kurací vývar
1
ks
citrón
3
strúčiky
cesnaku
1
dl
voda
1
PL
kukuričný škrob
postup
1.
všetky ingrediencie na marinádu dáme do misky a spolu vymiešame vydličkou
2.
Mäso narežeme pozdĺžne a narežeme na menšie steaky. Nesolíme (lebo soľ by vytiahla v marináde všetku vlhkosť a mäsko by bolo po upečení suché).
3.
Na oleji sprudka opečieme steaky (asi 2 minútky).
4.
Poukladáme ich vedľa seba do zapekacej misy a dáme do vyhriatej rúry na 220 stupňov zapiecť na 15-20 minút.
5.
Do výpeku vylejeme zvyšnú marinádu a zalejeme všetko vývarom.
6.
Pridáme šťavu z jedného citróna, pretačený cesnak a necháme prevrieť asi 4 minúty.
7.
Celú zmes rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka a vylejeme opäť na panvicu.
8.
Do 1 dl vlažnej vody dáme 1 PL kukuričného škrobu, poriadne premiešame a vylejeme do omáčky. Na jemnom ohni miešame do zhustnutia.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.