FOTORECEPT: Prekladaný špaldový chlieb s medvedím cesnakom
13
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
Kvások
20
g
droždie
1
KL
cukor
Cesto
500
g
špaldová hladká múka
325
ml
ryžové mlieko
2
PL
Hera
Plnka
150
g
medvedí cesnak
200
g
Hera
1
PL
soľ
postup
1.
Droždie rozmrvíne a pridáme cukor. Zalejeme teplým mliekom a necháme napučať. Pridáme do misy s múkou a roztopeným maslom.
2.
Postupne prilievame mlieko a spracujeme tuhé cesto. Dáme na teplé miesto vykysnúť aspoň 30 minút.
3.
Medzitým umyjeme a nasekáme cesnak na drobno a rozmiešame s roztopeným maslom.
4.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na tenký plát a potrieme cesnakovo-maslovou plnkou. Vrch posolíme.
5.
Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a položíme na seba.
6.
Potom tieto pláty rozdelíme na 4-5 rovnakých častí a postavíme ich jedno vedľa druhej do silikónovej formy na biskupský chlebík. Vrch potrieme plnkou, ktoré nám vytieklo na podložku a necháme 10 minút podkysnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.