Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Marhuľovo-perníkový koláč bez vajec

hanus_prg
hanus_prg
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
špaldová hladká múka
50 g
práškový brezový cukorxylitol
1/2 ks
vanilkový cukor
100 ml
kompótová šťava
7 dl
sterilizované marhule
100 ml
sójové mlieko
1 KL
perníkové korenie
1 KL
kypriaci prášok do pečiva

Posýpka

80 g
maslo
50 g
brezový cukorxylitol
100 g
špaldová hladká múka

postup

1.
V miske zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme perníkové korenie, vanilkový cukor, mletý brezový cukor, kompótovú šťavu, mlieko a trochu vanilkovej arómy.
2.
Vznikne nám redšie cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný malý plech (30x40cm).
3.
Na cesto uložíme celé marhule, ktoré sme nechali poriadne odkvapkať.
4.
Z múky, brezového cukru a masla vypracujeme posýpku, ktorou pokryjeme marhule na koláči.
5.
Pečieme pri teplote 170 stupňov 15 minút, potom teplotu zvýšime na 200 stupňov a pečieme ďalších 12 minút. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...