Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Marhuľovo-perníkový koláč bez vajec

hanus_prg
hanus_prg
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
špaldová hladká múka
50 g
práškový brezový cukorxylitol
1/2 ks
vanilkový cukor
100 ml
kompótová šťava
7 dl
sterilizované marhule
100 ml
sójové mlieko
1 KL
perníkové korenie
1 KL
kypriaci prášok do pečiva

Posýpka

80 g
maslo
50 g
brezový cukorxylitol
100 g
špaldová hladká múka

postup

1.
V miske zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme perníkové korenie, vanilkový cukor, mletý brezový cukor, kompótovú šťavu, mlieko a trochu vanilkovej arómy.
2.
Vznikne nám redšie cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný malý plech (30x40cm).
3.
Na cesto uložíme celé marhule, ktoré sme nechali poriadne odkvapkať.
4.
Z múky, brezového cukru a masla vypracujeme posýpku, ktorou pokryjeme marhule na koláči.
5.
Pečieme pri teplote 170 stupňov 15 minút, potom teplotu zvýšime na 200 stupňov a pečieme ďalších 12 minút. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...