Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Marhuľovo-perníkový koláč bez vajec

hanus_prg
hanus_prg
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
špaldová hladká múka
50 g
práškový brezový cukorxylitol
1/2 ks
vanilkový cukor
100 ml
kompótová šťava
7 dl
sterilizované marhule
100 ml
sójové mlieko
1 KL
perníkové korenie
1 KL
kypriaci prášok do pečiva

Posýpka

80 g
maslo
50 g
brezový cukorxylitol
100 g
špaldová hladká múka

postup

1.
V miske zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme perníkové korenie, vanilkový cukor, mletý brezový cukor, kompótovú šťavu, mlieko a trochu vanilkovej arómy.
2.
Vznikne nám redšie cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný malý plech (30x40cm).
3.
Na cesto uložíme celé marhule, ktoré sme nechali poriadne odkvapkať.
4.
Z múky, brezového cukru a masla vypracujeme posýpku, ktorou pokryjeme marhule na koláči.
5.
Pečieme pri teplote 170 stupňov 15 minút, potom teplotu zvýšime na 200 stupňov a pečieme ďalších 12 minút. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...