Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Jablkový koláč z ovsených vločiek

hanus_prg
hanus_prg
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
ovsené vločky
3 ks
jablko
250 ml
sójový jogurt
100 g
med
3 ks
vajce
1 KL
škorica
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
1 KL
vanilková aróma
100 g
nasekané vlašské orechy

Poleva

100 g
mleté vlašské orechy
1 PL
med

postup

1.
Celé vajcia vyšľaháme s medom a vanilkovým cukrom de peny.
2.
Jablká olúpeme a nastrúhame nahrubo. Prebytočnú šťavu z nich vytlačíme.
4.
K vyšľahaným vajciam pridáme jogurt, škoricu, vanilkovú arómu a jablká.
5.
Nakoniec primiešame ku zmesi pomleté ovsené vločky zmiešané s práškom do pečiva.
6.
Pred tým ako vylejeme zmes na plech, zľahka ku zmesi primiešame nasekané vlašské orechy.
7.
Na (tukom vymastený a mletými vločkami vysypaný) plech s rozmerom 30x40 cm rovnomerne rozotrieme cesto.
9.
Po vychladnutí potrieme koláč polevou z mletých orechov a medu. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...