Pridať recept

Pečené tofu

ingrediencie

Marináda:

1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
1 KL
worčestrová omáčka
2 PL
olej
podľa chuti
drvená rasca
trochu
soľ

postup

1.

Tofu pokrájame na plátky hrubé asi 1 cm.

 
2.

Do misy dáme na kolieska pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, worcestrovú omáčku, olej, drvenú rascu a soľ. Vložíme plátky tofu a jemne premiešame. Naložené tofu dáme najmenej na 3 hod. najlepšie na noc, odležať do chladničky.

3.

Plátky s marinádou dáme do pekáča, mierne podlejeme vodou a pri teplote 150 stupňov pečieme asi 15-20 min. dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Deep fried tempeh
Varíme bez mäsa: Tieto vynikajúce tipy využijete nielen pri pôste!
Dnes vám prinášame skvelé tipy na recepty bez mäsa alebo mäsové alternatívy, ktoré sa oplatí vyskúšať.
Jednoduchý trik pre pevnejšie a lahodnejšie tofu
Praktický tip ako vylepšiť konzistenciu tofu, či už ho máte radi, alebo tiež ak nepatríte k jeho skalným fanúšikom.
Rýchle jedlá s tofu za pár eur
Dajte mu šancu: Rýchle jedlá s tofu za pár eur
Rýchle a lacné jedlá s tofu. Prezradíme vám aj jeden z našich najobľúbenejších trikov.
Chrumkavé tofu
Chrumkavé tofu: Verte, že takto pripravené ho budete zbožňovať
Pečené tofu má mnohoraké využitie, naozaj chrumká a chutí fantasticky.