Pridať recept

Tofu na čínsky spôsob

ingrediencie

400 g
tofu
2 PL
olej
1 ks
pór
300 g
šampińóny
100 ml
voda
1 KL
škrobová múčka

Marináda:

3 PL
sójová omáčka
2 strúčiky
cesnaku
1 PL
olej

postup

1.

V miske pripravíme marinádu zo sójovej omáčky, prelisovaného cesnaku a oleja. Tofu pokrájame na kocky, vložíme do marinády, premiešame a necháme odležať v chlade 1-2 h.

 
2.

Na oleji speníme na kolieska pokrájaný pór, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a opražíme.

3.

Primiešame kocky tofu aj s marinádou, opražíme, podlejeme 100 ml vody rozmiešanej so škrobovou múčkou a povaríme.

4.

Jedlo obložíme zeleninou a podávame s ryžou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Deep fried tempeh
Varíme bez mäsa: Tieto vynikajúce tipy využijete nielen pri pôste!
Dnes vám prinášame skvelé tipy na recepty bez mäsa alebo mäsové alternatívy, ktoré sa oplatí vyskúšať.
Jednoduchý trik pre pevnejšie a lahodnejšie tofu
Praktický tip ako vylepšiť konzistenciu tofu, či už ho máte radi, alebo tiež ak nepatríte k jeho skalným fanúšikom.
Rýchle jedlá s tofu za pár eur
Dajte mu šancu: Rýchle jedlá s tofu za pár eur
Rýchle a lacné jedlá s tofu. Prezradíme vám aj jeden z našich najobľúbenejších trikov.
Chrumkavé tofu
Chrumkavé tofu: Verte, že takto pripravené ho budete zbožňovať
Pečené tofu má mnohoraké využitie, naozaj chrumká a chutí fantasticky.