Celozrnné banánové lievance
3
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
hrnčeky
celozrnná múka
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
1/4
hrnček
hnedý cukor
1
KL
mletá škorica
1/4
KL
mletý muškátový oriešok
2/3
hrnčekov
mlieko
1
KL
vanilkový extrakt
3
ks
zrelý banán
2
PL
rozpustené maslo
postup
1.
Vo väčšej miske zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva, cukor, soľ, mletú škoricu a muškátový oriešok. V druhej miske zmiešame mlieko s vanilkovým extraktom, banánom a rozpusteným maslom. Obe zmesi spolu premiešame a vymiešame čo najhladšie cesto.
2.
Postupne z cesta upečieme približne 12 lievancov. Z každej strany ich pečieme približne 2 minúty do zlatista. Podávame ich ozdobené banánom alebo iným ovocím.
Podobné recepty
Tradičná veľkonočná hrudka či SYREK: To je najväčšia pochúťka, stačia dve suroviny a kráľovské pohostenie máte na stole
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.