Pridať recept

Parížsky motýlik

16
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na krém

zmes na prípravu krému súčasť balenia Parížskej torty DrOetker
500 ml
smotana na šľahanie

Na cesto

1 balíček
Parížska torta DrOetker
260 ml
voda
30 ml
olej
2 ks
vajce

Na ozdobenie

1 balíček
šľahačka v prášku DrOetker
150 ml
studené mlieko
zdobenie DrOetker podľa fantázie

Ešte potrebujeme

tortovú formu Ø 26 cm
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

postup

1.
Zmes na prípravu parížskeho krému prevaríme so smotanou podľa návodu na obale a necháme vychladnúť.
 
2.
Do zmesi na prípravu cesta pridáme vodu, olej a vajcia a pripravíme podľa návodu na obale. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 150 °C Teplovzdušná rúra: 130 °C Plynová rúra: stupeň 2 Doba pečenia: asi 35 minút
3.
Upečený korpus necháme vychladnúť.
4.
Vychladenú parížsku smotanu nalejeme do vyššej nádoby a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Korpus raz pozdĺžne rozrežeme. Polovicou krému potrieme spodný diel korpusu, prikryjeme vrchným dielom a zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Tortu odložíme do chladničky.
5.
Na ozdobenie pripravíme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou. Tortu rozkrojíme na polovicu, položíme na podnos zaobleným okrajom tesne k sebe tak, aby sme vytvorili krídla motýľa.
6.
Ozdobíme šľahačkou a zdobením podľa vlastnej fantázie.
7.
TIP: Zvyšnou šľahačkou dozdobíme tortu pri servírovaní.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať