FOTORECEPT: Mäsové guľky v paradajkovej omáčke k cestovinám
6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hovädzie mäso mleté
400
g
bravčové mäso mleté
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ, korenie, petržlenová vňať
2
konzervy
paradajkové pyré
postup
Na dovolenke v Taliansku sme si pripravovali toto super jedlo.
1.
Pripravíme si mleté mäso. Dochutíme cesnakom, soľou, cibuľou, pridáme korenie čierne mleté a petržlenovú vňať.
2.
Pripravíme si aj paradajky, konzervu.
3.
Zo zmesi mäsa pripravíme malé guľky, ktoré dáme na panvicu opekať, s pridaním olivového oleja.
4.
Po opražení guľky vyberieme na tanier a pokračujeme s omáčkou.
5.
Do výpeku pridáme pasírované paradajky z konzervy a pohára, chutíme a dusíme.
6.
Ku koncu pridáme aj mäsové guľky a dusíme, pokiaľ nie sú guľky uvarené a omáčka kompaktná.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.