Pridať recept

Makaróny so syrom a slaninkou

4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
slanina
1 PL
olej
250 g
makaróny
2/3 hrnčekov
smotana
2/3 hrnčekov
mlieko
1 hrnček
čedar
1/2 hrnček
syr Gruyère
1 štipka
soľ, mleté čierne korenie, kajenské korenie
1 štipka
mletá červená paprika

postup

1.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Potom ich scedíme pod studenou vodou a necháme odkvapkať.
 
2.
Vo veľkom hrnci zmiešame smotanu, mlieko, polovicu oboch nastrúhaných syrov a necháme ich rozpustiť. Omáčku dochutíme soľou, korením, mletou červenou paprikou a vmiešame makaróny. Slaninu opražíme na rozpálenom oleji a polovicu z nej vmiešame do omáčky.
3.
Cestoviny s omáčkou preložíme do zapekacích misiek alebo väčšej misy, posypeme zvyšným syrom, vložíme ich do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme približne 25 minút. Upečené cestoviny ozdobíme zvyšnou slaninkou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Pečená kukurica
Jedlá sa pečú takmer samé! Vydrží všetko a urobíte v ňom najviac receptov, máte ho doma? Ak nie, ihneď to napravte
Aj vy preferujete recepty s jednoduchou prípravou? Máme pre vás skvelý tip! Zaobstarajte si perfektného...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...