Zemiakové hranolčeky
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
olej na vyprážanie
postup
1.
Ošúpané zemiaky pokrájame na centimetrové plátky a potom na hranolčeky široké 1 cm. Zalejeme ich studenou vodou a necháme asi 30 min. odstáť, aby sa z nich vyplavil nadbytočný škrob.
2.
Hranolčeky scedíme a osušíme v utierke, aby olej pri pražení nestriekal. Hranolčeky vkladáme do rozohriateho oleja a za občasného potrasenia nádobou pomaly pražíme domäkka.
3.
Vyberieme ich a rozložíme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku. Nakoniec hranolčeky posolíme a ihneď podávame s tatárskou omáčkou alebo kečupom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.