Pridať recept

Zemiakové hranolčeky

ingrediencie

1 kg
zemiaky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
olej na vyprážanie

postup

1.

Ošúpané zemiaky pokrájame na centimetrové plátky a potom na hranolčeky široké 1 cm. Zalejeme ich studenou vodou a necháme asi 30 min. odstáť, aby sa z nich vyplavil nadbytočný škrob.

 
2.

Hranolčeky scedíme a osušíme v utierke, aby olej pri pražení nestriekal. Hranolčeky vkladáme do rozohriateho oleja a za občasného potrasenia nádobou pomaly pražíme domäkka.

3.

Vyberieme ich a rozložíme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku. Nakoniec hranolčeky posolíme a ihneď podávame s tatárskou omáčkou alebo kečupom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Belgické hranolčeky
Belgické hranolčeky: Keď ich vyskúšate, nikdy nebudete chcieť iné
Slováci často zvyknú označovať naše klasické vyprážané hranolky ako belgické. V skutočnosti ich proces...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Kuracie nugetky
Domáce chuťovky ako z rýchleho občerstvenia: Poctivé a o niečo zdravšie
Pri obhajovaní závislosti na jedle z rýchleho občerstvenia dokážeme prekvapivo rýchlo vymýšľať nové...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...