Pridať recept

Zemiakové lupienky

ingrediencie

1 kg
zemiaky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
olej na vyprážanie

postup

1.

Ošúpané zemiaky pokrájame na tenko alebo nastrúhame na strúhadle na uhorky tenké lupienky.

 
2.

Lupienky vkladáme do rozohriateho oleja a za občasného potrasenia nádobou pomaly pražíme dozlatista. Nakoniec ich posolíme a ihneď podávame.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Americke jedlo kuchyna
Americká kuchyňa: Zmes všetkých!
Tradičná americká kuchyňa bola vo svojej prvej etape vývoja formovaná indiánskou kuchyňou. Prví prisťahovalci...
Veľká štúdia o hranolkách: Pozor na depresiu a úzkosti
Veľká štúdia o hranolčekoch priniesla prekvapivé zistenia: Pozor na depresiu a úzkosti!
Jedlo, ktoré milujú malí aj veľkí. Smažených hranolčekov akoby nikdy nebolo dosť a po tejto fastfoodovej...
Zeleninové čipsy
Chipsy nemusia byť vždy nezdravé, stačí vedieť ako nato!
Aj Vy mávate večer neuveriteľnú chuť na chrumkavé zemiakové lupienky, ktoré behom piatich minút zmiznú...
Belgické hranolčeky
Belgické hranolčeky: Keď ich vyskúšate, nikdy nebudete chcieť iné
Slováci často zvyknú označovať naše klasické vyprážané hranolky ako belgické. V skutočnosti ich proces...
Varenie solenie jedlo
Soľ nad zlato alebo len obyčajná závislosť?
Nedávno vedci priniesli informáciu, že sa môžeme stať závislými od mastných jedál, preto je tak ťažké...
Prečo je v balíku čipsov toľko vzduchu? Prekvapujúci dôvod!
Prečo je v balíku čipsov toľko vzduchu? Prekvapujúci dôvod!
Nezáleží na tom, kde nakupujete alebo akú značku si vyberiete, keď roztrhnete vrecko čipsov, je takmer vždy...