Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hranolky zo sladkých zemiakov

kuchtik1
kuchtik1
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
sladké zemiaky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
olej na vyprážanie

postup

1.
Ošúpané zemiaky pokrájame na rovnako veľké hranolčeky. Zalejeme ich studenou vodou a necháme asi 30 min odstáť, aby sa z nich vyplavil nadbytočný škrob.
2.
Hranolčeky scedíme a osušíme v utierke, aby olej pri pražení nestriekal. Hranolčeky vkladáme do rozohriateho oleja a za občasného potrasenia nádobou pomaly pražíme takmer domäkka.
3.
Predpražené hranolčeky vyberieme, dáme odkvapkať a prikryté odložíme nabok. Tesne pred podávaním ich dopražíme v rozohriatom oleji dozlatista. Vyberieme ich a rozložíme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku. Nakoniec hranolčeky posolíme a ihneď podávame.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...