Pridať recept

Hranolky pečené v rúre

ingrediencie

1 kg
zemiaky
trochu
soľ
trochu
olej

postup

1.

Ošúpané zemiaky pokrájame na rovnako veľké hranolčeky. Zalejeme ich studenou vodou a necháme asi 30 min odstáť, aby sa z nich vyplavil nadbytočný škrob.

 
2.

Hranolčeky scedíme a osušíme v utierke. Hranolky upečieme v rúre na olejom vymastenom plechu. Nakoniec ich posolíme a ihneď podávame.

3.

Nie sú to síce pravé hranolky, ale spotrebujete menej tuku a postup nie je taký prácny.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Danieldy
20.3.2022 09:24 | |
+3 -3
Pri akej teplote a ako dlho pečieme?
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Obezita tucne jedla fastfood hamburger hranolky
Do fast foodov chodia na Slovensku bohatší ľudia a študenti
Návštevníkmi reštaurácií s rýchlym občerstvením sú skôr ľudia s mesačným platom nad 1 500 eur. Do...
Kuracie nugetky
Domáce chuťovky ako z rýchleho občerstvenia: Poctivé a o niečo zdravšie
Pri obhajovaní závislosti na jedle z rýchleho občerstvenia dokážeme prekvapivo rýchlo vymýšľať nové...