Pridať recept

Škoricové mirabelkové gule

ingrediencie

150 g
polohrubá celozrnná špaldová múka
100 g
pohánková múka
250 g
tvaroh
1 PL
brezový sirup
štipiek
soľ
trochu
voda
1 PL
škorica
1 PL
aníz mletý
ks
mirabelky
ks
krupica na osmahnutie, orechy, maslo na poliatie
ks
med alebo sirup, čerstvé ovocie a voňavé bylinky

postup

Viem, že som s týmto receptom ďaleko mimo sezóny, ale nemôžem za to. Je jeden z našich obľúbených a práve sme naň znova dostali chuť.:) Mirabelky, úlovok z lesa ako sme venčili hafanov sme mali namrazené. Mali. Všetky totiž dnes skončili na tanieroch :) Ovocie si vyberte aké máte radi, my sme dali, čo sme zohnali. Gule si spravte aké máte radi, my sme zvolili z pohánkovo-špaldovej krupice osmahnutej s maslom :) A teraz som dostala chuť na makové slíže od starkej,..

1.

TIP: Máme takú fintu, že na ovocie z mrazáku si samozrejme počkáme kým sa rozmrazí. Ale potom ho obalíme v krupici, aby sa udržala šťava vnútri v ceste a ovocie varením nepuklo.

 
2.

V mise ručne vymiešame tvaroh so škoricou a anízom, štipkou soli a zmesou múk tak, že nám vyjde hladké a vláčne cesto. To rozvaľkáme na 2-3 mm a vykrojíme z neho štvorčeky v ktorých skryjeme mirabelky.

3.

Vygúľame guľky a varíme ich v horúcej posolenej vode kým nevyjdú navrch hladiny. Necháme ich tak asi dve minútky. Medzitým rozpustíme v hrnčeku maslo tak, aby sa jemne prevarilo ale nezhorelo.

4.

Na panvici osmahneme krupicu, keď je jemne hnedá, pridáme brezový cukor a orechy. Ak nemôžete orechy, pridajte si slnečnicové jadierka. Nepridávajte cukor skôr, lebo sa krupica bude lepiť.

5.

Guľky vyťahujeme z vody priamo do krupice a až na tanieri polejeme horúcim roztopeným maslom. Posypeme ovocím a bylinkami, a polejeme medom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...