Škoricové mirabelkové gule
ingrediencie
postup
Viem, že som s týmto receptom ďaleko mimo sezóny, ale nemôžem za to. Je jeden z našich obľúbených a práve sme naň znova dostali chuť.:) Mirabelky, úlovok z lesa ako sme venčili hafanov sme mali namrazené. Mali. Všetky totiž dnes skončili na tanieroch :) Ovocie si vyberte aké máte radi, my sme dali, čo sme zohnali. Gule si spravte aké máte radi, my sme zvolili z pohánkovo-špaldovej krupice osmahnutej s maslom :) A teraz som dostala chuť na makové slíže od starkej,..
TIP: Máme takú fintu, že na ovocie z mrazáku si samozrejme počkáme kým sa rozmrazí. Ale potom ho obalíme v krupici, aby sa udržala šťava vnútri v ceste a ovocie varením nepuklo.
V mise ručne vymiešame tvaroh so škoricou a anízom, štipkou soli a zmesou múk tak, že nám vyjde hladké a vláčne cesto. To rozvaľkáme na 2-3 mm a vykrojíme z neho štvorčeky v ktorých skryjeme mirabelky.
Vygúľame guľky a varíme ich v horúcej posolenej vode kým nevyjdú navrch hladiny. Necháme ich tak asi dve minútky. Medzitým rozpustíme v hrnčeku maslo tak, aby sa jemne prevarilo ale nezhorelo.
Na panvici osmahneme krupicu, keď je jemne hnedá, pridáme brezový cukor a orechy. Ak nemôžete orechy, pridajte si slnečnicové jadierka. Nepridávajte cukor skôr, lebo sa krupica bude lepiť.
Guľky vyťahujeme z vody priamo do krupice a až na tanieri polejeme horúcim roztopeným maslom. Posypeme ovocím a bylinkami, a polejeme medom.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.