Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Černicová bábovka

dorisa
dorisa
12
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
200 g
cukor práškový
100 g
tuk na pečenie maslo
100 ml
mlieko
3 ks
vajce
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
200 g
černice kompót
podľa chuti
tuk a múka na vysypanie formy, cukor na posypanie

postup

Bábovka s ovocím nikdy neurazí.
3.
Pridáme múku s kypriacim práškom, mlieko, vymiešame cesto.
5.
Obalíme ich v detskej krupici, alebo v hrubej múke. Pridáme ich do cesta. Zľahka premiešame, aby sa nerozpadli.
6.
Pripravíme si bábovkovú formu, vymažeme a posypeme hrubou múkou. Cesto dáme do formy.
7.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Po upečení bábovku dáme von z formy, ja mám uzavierateľnú.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...