Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Černicová bábovka

dorisa
dorisa
12
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
200 g
cukor práškový
100 g
tuk na pečenie maslo
100 ml
mlieko
3 ks
vajce
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
200 g
černice kompót
podľa chuti
tuk a múka na vysypanie formy, cukor na posypanie

postup

Bábovka s ovocím nikdy neurazí.
3.
Pridáme múku s kypriacim práškom, mlieko, vymiešame cesto.
5.
Obalíme ich v detskej krupici, alebo v hrubej múke. Pridáme ich do cesta. Zľahka premiešame, aby sa nerozpadli.
6.
Pripravíme si bábovkovú formu, vymažeme a posypeme hrubou múkou. Cesto dáme do formy.
7.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Po upečení bábovku dáme von z formy, ja mám uzavierateľnú.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...