Pridať recept

Vynikajúce zemiakové placky

10
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
väčšie zemiaky
6 PL
hladká múka
majoránka
soľ
mleté čierne korenie
voda
olej na vyprážanie

postup

Doma sme ich mali ako prílohu k mäsku (divina).
1.
Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na klasickom malom strúhadle ("na mrkvu") a 1-2 zemiaky môžeme nastrúhať na veľkom strúhadle. K nastrúhaným zemiakom pridáme hladkú múku a korenie podľa chuti (majoránka, soľ a mleté čierne korenie). A poriadne miešame snažíme sa aby zemiaky pustili čo najviac vlastnej šťavy poprípade môžeme pridať 1-5 PL vody. Cesto má byť kompaktné ale nie tuhé.
 
2.
Na rozpálenom oleji vyprážame placky (ja som robila také maličké s priemerom do 10 cm). Dobrú chuť
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiakové lievance plnené syrom
Pôstna pochúťka: Zemiakové lievance plnené syrom len z 3 surovín
Niet nad jednoduché recepty, o ktorých hneď viete, že sa stanú hitom u každého člena rodiny.
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Ako zahustiť zmes na zemiakové placky? Zabudnite na múku, toto je oveľa lepší spôsob! Budú vždy krásne
Ako zahustiť zmes na zemiakové placky? Zabudnite na múku, toto je oveľa lepší spôsob! Budú vždy krásne chrumkavé a veľmi chutné
Krásne chrumkavé placky a bez použitia múky? Poradíme, ako na to. Výsledok vás určite prekvapí.
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...