Pridať recept

Pikantné rebierka

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 kg
bravčové rebierko

Moridlo

2 strúčiky
cesnaku
2 PL
soľ
1 lístok
bobkový list
trochu
celé čierne korenie

Marináda

2 KL
soľ
2 PL
kečup
2 PL
olej
2 PL
sójová omáčka
2 PL
med
1 PL
slivkový lekvár
1 KL
Blairs Muerta Death Hot sauce
5 strúčikov
cesnaku

postup

Recept pochádza od : http://www.extrapaliveomacky.sk/show-free.htm?fid=23
1.
Bravčové rebierka nakrájame, dáme do hrnca s moridlom pomaly variť. Uvaríme ich len do polomäkka.
 
2.
Rebierka vyberieme z vody na plech, potrieme pripravenou marinádou. Marinádu pripravíme z uvedených surovín. Takto pripravené rebierka dáme do chladničky aspoň na dve hodiny ale môžu byť aj dva dni.
3.
Rebierka grilujeme vonku na drevenom uhlí, počas grilovania ich môžte pokvapkať čiernym pivom (dajú sa piecť aj doma v rúre na plechu ). Vtedy ich len uložíme na plech, nepodlievame ani nezakrývame len upečiem do chrumkava. Takto predvarené rebierka sa rýchlo upečú, z vnútra sú šťavnaté a zvon chrumkavé. Prajeme dobrú chuť!!!!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Toto je dôvod, prečo majú v reštauráciách vždy šťavnaté rebierka! Odpadávajú od kosti a sú také jemné,
Toto je dôvod, prečo majú v reštauráciách vždy šťavnaté rebierka! Odpadávajú od kosti a sú také jemné, že sa topia v ústach, poznáme to tajomstvo!
Dokonalý obed, ktorým potešíte (nielen) chlapské krky! Stačí poznať malé tajomstvo a rebierka už nikdy...