Plnené zemiaky v alobale
stredná
náročnosť
ingrediencie
8
ks
zemiaky
120
g
mäkký tvaroh
2
ks
vaječný žĺtok
120
g
šunka
100
g
tvrdý syr
80
ml
smotana
trochu
petržlenová vňať
trochu
majorán
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ
trochu
maslo na potretie
postup
1.
Zemiaky v šupke upečieme domäkka a vršky zrežeme. Opatrne ich vydlabeme, prelisujeme a zmiešame s tvarohom, žĺtkami, nadrobno pokrájanou šunkou, postrúhaným syrom, smotanou, pokrájanou petržlenovou vňaťou, podľa chuti posolíme a pokoreníme.
2.
Vnútro zemiakov posolíme a pokoreníme, naplníme pripravenou zmesou a prikryjeme odrezaným vrškom. Každý zemiak zabalíme do maslom pomasteného štvorca alobalu a dôkladne uzavrieme. Balíčky vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 25 min. Podávame samostatne so zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.