Pridať recept

FOTORECEPT: Tvarohovo rebarborový koláč

15
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

100 g
prášk cukru
100 g
masla
130 g
polohrubej múky
1 ks
prášku do pečiva
2 ks
vajec

Tvarohová plnka

250 g
tvarohu
100 g
kyslej smotany
1 ks
vaječný žĺtok
100 g
kryštálového cukru
1 ks
vanilkpudingu
1 PL
kukuričného škrobu

Na plnku

600 g
rebarbory
2 ks
vanilínového cukru
2 PL
kryštcukru

Na posýpku

70 g
masla
60 g
kryštálového cukru
100 g
polohrubej múky

postup

Vynikajúci jarný koláč
1.
Najprv treba mať doma takúto krásnu bio rebarboru :)
Fotorecept: Tvarohovo rebarborový koláč
Fotorecept: Tvarohovo rebarborový koláč
Zdroj: plotas
 
2.
Zmäknuté maslo zmiešame s pr. cukrom, polohrubou múkou,PDP a vajciami.
Fotorecept: Tvarohovo rebarborový koláč
Fotorecept: Tvarohovo rebarborový koláč
Zdroj: plotas
3.
Cesto je husté a sa lepí ale na konci pečenia zistíte, že ma vynikajúcu maslovú chuť. Cesto dáme do vymasteného a múkou vysypaného pekáča s rozmermi 28x21cm. Cesto musí byť husté aby sme mohli navrch rozotrieť tvarohovú plnku. Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou, žĺtkom, kr.cukrom, pudingom a škrobom. Tvarohovú plnku rovnomerne natrieme na maslové cesto.
Fotorecept: Tvarohovo rebarborový koláč
Fotorecept: Tvarohovo rebarborový koláč
Zdroj: plotas
4.
Rebarboru umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do misky ochutíme vanilk. a kr. cukrom, premiešame a rozložíme na tvarohovú plnku (ja toto robím asi pol hodinu predtým ako začnem piecť lebo rebarbora pustí veľa šťavy tak tú zlejem).
Fotorecept: Tvarohovo rebarborový koláč
Fotorecept: Tvarohovo rebarborový koláč
Zdroj: plotas
5.
Maslo spracujeme s cukrom a múkou. Posýpkou posypeme koláč, dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 50 minút. Koláč treba nechať vychladnúť a posypať práškovým cukrom.
Fotorecept: Tvarohovo rebarborový koláč
Fotorecept: Tvarohovo rebarborový koláč
Zdroj: plotas
6.
Dobrú chuť
Fotorecept: Tvarohovo rebarborový koláč
Fotorecept: Tvarohovo rebarborový koláč
Zdroj: plotas
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať