Pridať recept

Zemiakové pusinky

ingrediencie

800 g
zemiaky
podľa chuti
soľ
50 g
maslo
300 ml
mlieko
150 g
ementál
2 ks
vajce
trochu
nasekaná petržlenová vňať
trochu
mleté čierne korenie
trochu
maslo na vymastenie formy
trochu
strúhanka na vysypanie formy
1 ks
žĺtok na potretie

postup

1.

Zemiaky uvaríme v osolenej vode a scedíme. Do hrnca pridáme maslo s mliekom a rozmixujeme na kašu. 

 
2.

Vmiešame do nej na kocky pokrájaný ementál, žĺtky, nasekanú petržlenovú vňať, podľa chuti posolíme a okoreníme. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.

3.

Do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej hlbšej zapekacej misy, vytvoríme pusinky z kaše, nastriekanými vrecúškom s ozdobnou násadkou, potrieme ich žĺtkom rozšľahaným s troškou vody. V predhriatej rúre pečieme 15-20 min. kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.