Pridať recept

Zemiaky zapečené so syrom a klobásou

ingrediencie

2 PL
maslo
2 PL
hladká múka
500 ml
mlieko
1 štipka
muškátový oriešok
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
800 g
zemiaky
trochu
maslo na vymastenie
100 g
plátkový syr
200 g
klobása
100 g
tvrdý syr

postup

1.

Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zriedime ju mliekom a za občasného miešania pomaly varíme do zhustnutia. Hotový bešamel ochutíme muškátovým orieškom, soľou a čiernym korením.

 
2.

Ošúpané a na plátky pokrájané zemiaky rozložíme na dno v tenkej vrstve do maslom vymastenej zapekacej misy, na ne dáme polovicu plátkového syra a pokrájanú na kolieska klobásu, zalejeme polovicou bešamelu. Pridáme ďalšiu vrstvu zemiakov, syry a klobásy a zakončíme vrstvou zemiakov.

3.

Zalejeme zvyšným bešamelom a posypeme strúhaným syrom. V predhriatej rúre zapekáme 45-50 min. dozlatista.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať