Zemiaky zapečené so syrom a klobásou
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
PL
maslo
2
PL
hladká múka
500
ml
mlieko
1
štipka
muškátový oriešok
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
800
g
zemiaky
trochu
maslo na vymastenie
100
g
plátkový syr
200
g
klobása
100
g
tvrdý syr
postup
1.
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zriedime ju mliekom a za občasného miešania pomaly varíme do zhustnutia. Hotový bešamel ochutíme muškátovým orieškom, soľou a čiernym korením.
2.
Ošúpané a na plátky pokrájané zemiaky rozložíme na dno v tenkej vrstve do maslom vymastenej zapekacej misy, na ne dáme polovicu plátkového syra a pokrájanú na kolieska klobásu, zalejeme polovicou bešamelu. Pridáme ďalšiu vrstvu zemiakov, syry a klobásy a zakončíme vrstvou zemiakov.
3.
Zalejeme zvyšným bešamelom a posypeme strúhaným syrom. V predhriatej rúre zapekáme 45-50 min. dozlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.