Bezmäsité francúzske zemiaky
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
uvarené zemiaky v šupke
trochu
maslo na potretie
trochu
soľ
4
ks
uvarené vajce natvrdo
2
PL
maslo
250
ml
smotana
2
ks
vajce
trochu
nasekaná petržlenová vňať
postup
1.
Uvarené zemiaky ošúpeme a pokrájame na plátky. Zapekaciu misu potrieme maslom, rozložíme do nej vrstvu zemiakov a posolíme. Dáme na ne plátky vajec a znova posolíme. Vrstvy striedame tak aby poslednou vrstvou boli zemiaky.
2.
Zemiaky pokvapkáme maslom a v predhriatej rúre krátko zapečieme. Potom ich zalejeme posolenou smotanou s rozšľahanými vajcami, posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou a 30-40 min. zapekáme dozlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.