Pridať recept

Paradajkové "ragú"

ingrediencie

250 ml
sterilizované paradajky
2 ks
paradajky
1 ks
paprika
200 ml
sterilizovaná fazuľa
ks
kúsok cukety
ks
cesnaku
ks
bylinky bazalka, saturejka alebo oregáno
ks
olivový olej
ks
soľ, čierne korenie

postup

Toto jedlo ma vždy vylieči. Zo všetkého. Milujú ho ľudia na domácej párty, radi ho odo mňa dostávajú aj v pohároch s osobnou etiketkou.:) Je z radu „ rýchle“ a božsky dobré. Paradajky sú doňho najlepšie v sezóne, ale ak je ešte zima, poradíme si s paradajkami sterilizovanými vo vlastnej šťave bez šupky. A môžeme kombinovať s kúpenými čerstvými. Ak nemáme čas variť fazuľu, pokojne použite konzervu – červenú, bielu, hlavne nech je iba vo svojom náleve. K tomu kus parmezánu a veľkú lyžicu :)
1.
Na panvici osmahneme cibuľku a pridáme fazuľu. Po prehriatí zalejeme paradajkovou šťavou a posekanými paradajkami a paprikou. Vydusíme asi 10 minút. Môžeme pridať trochu vody.
 
2.
Pridáme dve lyžice olivového oleja, soľ, korenie, cesnak, bylinky (polovicu), druhú necháme na posypanie navrch.
3.
Úplne na záver použijeme na kocky nakrájanú cuketu a hneď stiahneme z ohňa. Cuketa sa má len prehriať aby bola „al dente“.
4.
Ragout, po našom ragú, má byť husté, teplé jedlo výdatnej chuti. Namiesto fazule môžete použiť cícer.
5.
A ak varíte pre niekoho s histamínovou intoleranciou, namiesto paradajok použite iba viac papriky – kápie.
6.
Podávame na hlbokom, horúcom tanieri s nakrájaným parmezánom posypané natrhanými bylinkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
24.5.2015 19:02 | |
+5 -0
Tento recept som skusala pocas vikedu. Len som namiesto sterilizovanych paradajok pridala pasírované paradajky podravka a pridala som tam aj olivy a kukuricu. Bola to uzasna mnamka (y)
Anonymný nick
24.5.2015 19:16 | |
+2 -1
Fakt skvely recept, urcite skusim aj s pasirovanymi paradajkami a teraz mi napadlo pridat tam aj susene paradajky. Tie milujem
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.