Pridať recept

Špenátové placky

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
žemľa
175 ml
mlieko
50 g
maslo
200 g
špenát
2 ks
vajce
2 PL
petržlenová vňať
1 PL
hladká múka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Žemle alebo môžu byť aj rožky nadrobno nakrájame a zalejeme mliekom. Potom ich vyžmýkame a opražíme na rozpálenom masle do zlatista. Pridáme nadrobno nasekaný špenát, vajíčka, koreni, soľ, vňať a hladkú múku.
 
2.
Vymiešame hustejšie cesto, z ktorého na rozpálenej panvici s olejom pomocou lyžice tvarujeme placky. Opečieme ich z oboch strán do zlatista a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Placky z kyslej kapusty
Fantastické placky z kyslej kapusty a oškvarkov: Ako od babičky
Oškvarky, kyslá kapusta a bravčová masť v skvelých plackách, po ktorých si budete všetky prsty oblizovať.
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...