Pečené kuracie krídelká
6
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
12
ks
kuracie krídelka
5
PL
kečup
5
strúčikov
cesnaku
1
KL
bazalka
2
PL
olej
štipiek
soľ
1
kg
zemiaky
postup
1.
Z kečupu, pretlačeného cesnaku,oleja a korenín si urobíme marinádu. Krídelká dôkladne umyjeme a vložíme ich do marinády tak, aby boli všetky namočené. Necháme ich marinovať cez noc.
2.
Na druhý deň si očistíme zemiaky. Vymastíme plech maslom, vložíme na štvrťky nakrájané zemiaky, na ne krídelká a zalejeme marinádou, ktorá ostala. Prikryjeme a dáme piecť na 2 zvodidlo, 150 stupňov približne na hodinu. Posledných 15 minút dopekáme odokryté, aby boli krídelká chrumkavé.
3.
Podávame so zeleninovou oblohou. Dobrú chuť :-)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.