Pridať recept

Zemiakovo-hubové placky

ingrediencie

800 g
zemiaky
10 ml
mlieko
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 KL
mletá rasca
4 strúčiky
cesnaku
1 KL
majorán
2 ks
vajce
100 g
hladká múka
trochu
olej na praženie
150 g
čerstvé huby
1 ks
cibuľa

postup

1.
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno a pokvapkáme horúcim mliekom, aby nestmavli. Posolíme, pokoreníme, ochutíme rascou, prelisovaným cesnakom a majoránom. Pridáme vajce a toľko múky, aby sme získali stredne husté cesto.
 
2.
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme 150 g čerstvých húb a podusíme, vmiešame do zemiakového cesta.
3.
Do panvice s rozohriatym olejom dáme cesto, upravíme ho obrátenou stranou lyžice na placku, povrch vyhladíme a z oboch strán upražíme dozlatista. Placky ukladáme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiakové lievance plnené syrom
Pôstna pochúťka: Zemiakové lievance plnené syrom len z 3 surovín
Niet nad jednoduché recepty, o ktorých hneď viete, že sa stanú hitom u každého člena rodiny.
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Ako zahustiť zmes na zemiakové placky? Zabudnite na múku, toto je oveľa lepší spôsob! Budú vždy krásne
Ako zahustiť zmes na zemiakové placky? Zabudnite na múku, toto je oveľa lepší spôsob! Budú vždy krásne chrumkavé a veľmi chutné
Krásne chrumkavé placky a bez použitia múky? Poradíme, ako na to. Výsledok vás určite prekvapí.
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...