Pridať recept

Ovocná torta

8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

200 g
hladká múka
100 g
maslo
1 ks
vajce
1 štipka
soľ
60 g
práškový cukor

Plnka:

500 ml
ovocná šťava
60 g
puding zlatý klas
50 g
kryštálový cukor
3
želatína
150 ml
smotana na šľahanie

Ostatné:

500 g
ovocie na ozdobenie
1 balíček
číra želatína

postup

1.
Z múky, na kocky nakrájaného masla, zo štipky soli, z cukru a vajíčka vypracujeme rukami hladké cesto. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme do okrúhlej vymastenej formy.
 
2.
Cesto poprepichujeme vidličkou, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme do zlatista. Medzitým si pripravíme plnku.
3.
V ovocnej šťave (šťava napríklad z mandarínkového kompótu) rozmiešame Zlatý klas, pridáme cukor a na miernom ohni uvaríme hustú kašu. Želatínu zatiaľ pripravíme podľa návodu na obale a vmiešame ju do teplej kaše. Potom vmiešame vyšľahanú smotanu a všetko dobre premiešame.
4.
Touto plnkou naplníme predpečené cesto, obložíme ho ovocím a zalejeme čírou želatínou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať