Lievance s tvarohovým krémom
6
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Kvások:
40
g
droždie
1
KL
kryštálový cukor
1
KL
polohrubá múka
100
ml
vlažné mlieko
Cesto:
100
g
ovsená múka
400
g
polohrubá múka
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
50
g
kryštálový cukor
100
ml
olej
150
ml
vlažné mlieko
2
ks
žĺtok
trochu
práškový cukor
Tvarohový krém:
500
g
jemný tvaroh
100
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1
ks
žĺtok
2
KL
citrónová kôra
200
g
maliny
postup
1.
Z rozmrveného droždia, cukru, múky a mlieka si pripravíme v pohári kvások. V miske zmiešame obe múky, pridáme kypriaci prášok do pečiva, soľ, kryštálový cukor a zmes poriadne premiešame. Prilejeme olej, v mlieku rozmiešané žĺtky a kvások. Vypracujeme hladké cesto.
2.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1-2 mm. Okrúhlym vykrajovátkom alebo pohárom povykrajujeme kolieska. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme kysnúť približne 45 minút. Potom lievance vložíme do rúry a pečieme pri teplote 190°C približne 15 minút.
3.
Medzitým si tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, žĺtkom a citrónovou kôrou. Hotové lievance preložíme tvarohovým krémom, ozdobíme malinami alebo iným ovocím a podávame.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.