Lievance z pohánkovej múky
6
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
100
g
pohánková múka
200
g
polohrubá múka
2
ks
vajce
500
ml
acidofilné mlieko
1
PL
olej
1
KL
sóda bikarbóna
trochu
maslo
1
štipka
soľ
podľa chuti
džem
postup
1.
V miske zmiešame obe múky so štipkou soli. Vajíčka rozmiešame v acidofilnom mlieku, pridáme olej, sypkú zmes a vymiešame hladké cesto, ktoré necháme cca 15 minút odstáť.
2.
Sódu bikarbónu rozmiešame v lyžici vody a pred pečením ju primiešame do cesta. Z pripraveného cesta postupne na panvici s troškou masla upečieme lievance. Podávame ich s džemom podľa chuti.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.