Makovo-rebarborový koláč
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
celé vajcia
2
hrnčeky
kryštálový cukor
1/2
hrnček
olej
1
hrnček
hladká múka
1
hrnček
polohrubá múka
1/2
hrnček
celý mak
2
ks
malý biely jogurt
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
6
stoniek
ošúpanej rebarbory
2
ČL
škorica
1
balíček
škoricový cukor
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Ošúpané stonky rebarbory nakrájame na kolieska (0,5 cm hrubé). A v miske zmiešame s 1/2 - 1 hrnčekom cukru a 2 ČL škorice.
2.
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom (1 hrnček) do penista.
3.
Potom pridáme olej, obe typy múky, kypriaci prášok, mak a bieli jogurt. Vymiešame hladké cesto (je dosť tuhé).
4.
Plech na pečenie vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Na plech nalejeme polovicu cesta, na ktorú rovnomerne nasypeme rebarboru (šťavu z rebarbory zlejeme predtým) ktorú posypeme škoricovým cukrom a na vrch rozotrieme zbytok cesta. Koláč pečieme pri 180°C 30-45 min. Po vychladnutí môžeme koláč posypať práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.