Pridať recept

Dvojfarebný jahodovo-egrešový džem

ingrediencie

200 g
očistené jahody
1 KL
sušená pomarančová kôra
1 balíček
Želírovací ovocný cukor DrOetker
500 g
očistené egreše, rozmixované a prepasírované

postup

1.
Vo veľkom hrnci rozmixujeme jahody. Pridáme 1 KL pomarančovej kôry a 70 g Želírovacieho ovocného cukru. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme minimálne 3 minúty. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do tretiny pripravených pohárov. Necháme najmenej 40 minút vychladnúť.
 
2.
Egrešový džem pripravíme rovnako ako jahodový s 1 KL kôry a 180 g Želírovacieho ovocného cukru.
3.
Opatrne nalejeme na vychladnutý jahodový džem a uzavrieme viečkom.
4.
Necháme vychladnúť.
5.
TIP: Máte viac jahôd než egrešov? Jednoducho vymeňte egreše za jahody a jahody za egreše a ďalej postupujte podľa receptu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Varenie domáceho jahodového džemu patrí v mnohých rodinách ku každoročným tradíciám, iní zase majú...
Letná škola zavárania: Jahody
Zavárame jahody: Tradičný džem, kompót a sirup plus tipy na ich uskladnenie
Tak ako v minulosti, zaváranie opäť naberá na popularite. I keď v obchodoch kúpite rôzne druhy džemov,...